تبلیغات
آموزش شیمی - جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۵
 
آموزش شیمی
سه شنبه 20 بهمن 1394 :: نویسنده : برزان حمیدی

جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۵ به طور مشترک به توماس لیندال (Tomas Lindahl)، پائول مودریچ (Paul Modrich) و عزیز سانکار (Aziz Sancar) برای مطالعات مکانیکی بازسازی DNA اهدا شد.

جایزه های نوبل فیزیک و شیمی 2015

سمت راست: لیندال، سمت چپ و بالا: موردریچ ، سمت چپ و پایین: سانکار

آقای لیندال از مرکز فرانسیس کریک است. او ثابت کرد که DNA با سرعتی که توسعه ی حیات در زمین را غیرممکن کرده است، تخریب می شود. این دید او منجر به کشف یک مکانیسم ملکولی مبتنی بر بُرش شد. این مکانیسم ملکولی به طور مستمر،تخریب DNA ما را خنثی می کند.

آقای مودریچ از مرکز پزشکی هاوارد هیوز است. او نشان داد که یک سلول، چگونه خطاهای زمان رونویسی DNA در تقسیم سلولی را تصحیح می کند. این مکانسیم که اصلاح عدم تطابق ها نامیده می شود، تعداد خطاهای زمان رونویسی DNA را حدوداً هزاربار کاهش می دهد. نقص های مادرزادی، مثلاً عوامل ایجاد ارثی سرطان روده در همین اصلاح عدم تطابق ها، شناخته می شود.

آقای سانکار از دانشگاه کارولینای شمالی است. او مکانیسم بازسازی برش نوکلئوتید را ترسیم کرد. سلول ها از این مکانیسم برای اصلاح آسیب های ناشی از اشعه ی مارورابنفش بر DNA استفاده می کنند. افرادی که هنگام تولد در این مکانیسم دچار نقص باشند، اگر زیاد در معرض نور خورشید قرار بگیرند، به سرطان پوست مبتلا خواهند شد. سلول همچنین از این مکانیسم برای تصحیح نقص های ایجاد شده به وسیله ی مواد جهش زا استفاده می کند. هر یک از موارد گفته شده در بالا، دانشی بنیادی در مورد چگونگی زندگی سلول ها و راه هایی برای توسعه ی راه های درمانی سرطان ها فراهم می کنند.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 16 شهریور 1396 07:54 ق.ظ
whoah this weblog is excellent i love studying your posts.
Keep up the great work! You understand, many individuals are looking around for this info, you could aid them
greatly.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :